9. Jump rally - hodnocení

29.07.2012 21:46

Tak jsme se v sobotu ve večerních hodinách vrátili ze závodu Intercupu - 9. Jump Rally.

Průběh závodu měl několik kladných a několik špatných hodnot, na kterých je třeba řádně zapracovat.

Hned v první RZ-tě se nám podařilo zout zadní pravou pneumatiku, na které jsme odjeli zhruba 1/3 rz-ty. To nás stálo spoustu času a závod pro nás začal 22. místem. Po kontrole ostatních pneu v depu bylo zjištěno, že i ostatní 3 měly na mále a tak se rychle lepilo. Během závodu jsme nebyli jediní, komu se tato skutečnost stala, neboť velké vedro, které po celou dobu závodu bylo, dělalo z lepidla na pneu gumu :-)

Do druhé Rz-ty jsme vstupovali s odhodláním, že snad horší už to být nemůže. Hned v druhé až pátě RZ-tě se začalo více dařit a postupně jsme se posouvali vzhůru.  Náš tým zajížděl vyrovnané výkony mezi 11. až 15. časem, což nás postupně posunulo na celkové 13. místo. Po těchto úspěších přišla opět na řadu RZ-ta 6 ( stejná jako 1) a to byl zase výkon. Během jízdy se nastřádalo několik chyb od převrácení přes boudu po zaseknutí se o kostku. Celkově zajetý 17. čas byl katastrofální a neodpovídal podanému výkonu. Ale i tak byla možnost, že se náš tým posune směrem vzhůru v celkovém hodnocení, neboť jsme sváděli velkou bitvu s posádkou Duval-Pivato. Ze zadních pozic se na nás tlačilo několik týmů, ale jejich náporu se nám prozatím dařilo vzdorovat.

V RZ 7 se náš tým posunul na 11. pozici po problémech dvou týmů z předních pozic. Ze zadních pozic nás silně začínal dohánět slovenský Styllex Motorsport RC tým Sisák-Sisák. Jejich tým provedl velké technické úpravy, které měly za příčinu velké zrychlení, na které se jen těžko reagovalo. Po další RZ-tě se náš tým propadl na 12. pozici, na které zůstal až do koce závodu. Bohužel nás předjela nadějná dvojice Sisák-Sisák, se kterou jsme se snažili bojovat do posledních metrů, ale bohužel celková konečná ztráta byla jen 3,416 sekundy.

I tak je to pro náš tým velký úspěch a po minulém 11. místě další udržení se v top 15. Pro tým to znamenalo 2 body do celkového hodnocení, což je pro nás velký úspěch.

Nějaké foto ze závodů je možné shlédnout na: zatlli.rajce.idnes.cz/9.rocnik_Jump_Rally_-_Intercup/