Poslední závod sezóny - Moravia cup

28.10.2012 18:21

V sobotu 27. 10.2012 se náš tým zúčastnil posledního závodu sezony - Rockstar RC Rally Jeseník.  Do závodu byli přihlášeni oba závodníci, ale Vojta nakonec z rodinných důvodů se musel ze závodu odhlásit.

Závody se jely za velmi nepříjemného a mrazivého počasí, kdy neustále pršelo a odpoledne dokonce začalo i sněžit. Plán byl odjet 9 RZ, ale po 7 rztách byl závod předčasně ukončen.

Závody se jely na velmi dobře nachystaných a upravených tratích v prostorách Rockstar týmu Jirky Záviše, ale z důvodu nepříznivého počasí se z tratí stalo během závodu velké oraniště a zahrada, na které se jelo, dostala hodně zabrat. Veškerá jeho vynaložená práce, kterou společně s Ondrou investovali do příprav byla vlivem počasí znehodnocena a dle mého ještě dlouho zahrada bude trpět.

Závod se pro nás vyvíjel velmi dobře, když se Libor pohyboval neustále mezi 2 a 4 pozicí.

Na konci závodu byl na 3 pozici, ale jen pár sekund za 1., ale půl sekundy před 4. První 4 jezdci byli v rozmezí 4 sekund.

Po skončení závodu bylo v místní restauraci provedeno vyhodnocení závodu a také celkové vyhodnocení šampionátu, ve kterém Libor skončil na celkovém 4 místě ( i když neodjel všechny závody) a Vojta na 33 pozici, který odjel pouze jeden závod.

V příštím roce snad bude celkově lepší umístění a také je plán na týmy, kde doufáme v nějaký úspěch a posun Vojty víše v pořadí.

 

Libor