Závody Karviná - info

18.09.2012 20:24

Už je tomu nějaký ten den, kdy jsme se vrátili z úspěšného tažení za body v rámci šampionátu RC rally Severní Morava - Moravia Cup. Tentokrát jsem nejel na závody sám, ale s kolegou (švagrem) Vojtou. Do závodů se nám podařilo dodělat druhé auto, takže byla možnost ho ihned otestovat na závodeh.

Po příjezdu na závody bylo hned jasné, že to nebude taková sranda, jak to na začátku vypadalo, neboť tratě byly mokré a blatíčko se nalepovalo a hodně to klouzalo. Po otestování na Shaku, začala tecnická příprava a porada týmu a volba taktiky. Úkol zněl jasně: Libor udělat co nejvíce bodů do šampionátu a Vojta nedojet poslední. A to se nám vše podařilo.

Hned po první RZtě to vypadalo nadějně se ziskem několika bodů. Libor na 3. místě a Vojta na 21. To byl velmi dobrý vstup do soutěže, když víme že první RZta je vždy krytická. Po druhé RZ tě se Libor posunul na průběžné druhé místo hned za Jirku Záviše a před Béďu Štěpaníka a Laďu Czyloka, s kterými sváděl těžké boje až do konce soutěže o umístění na bedně. Po 5 rz Libor začal mírně zrychlovat, neboť trať lehce oschla a sjízdnost byla čím dál lepší. Také tomu pomohlo přezutí  na Bloky. Od 5 do 8 RZ se podařilo vyhát hned 4 rzty což znamenalo posun na první místo o 0,3s a pár drobných před stále vedoucího Jirku. V poslední RZtě se ale nezadařilo a i přes celkově druhý čas byl příděl od Jirky tak velký, že se pořadí opět měnilo.

Vojta po první rztě se propadl na průběžné 23 místo, kde vydržel až do konce soutěže. Na jeho výkonu byl vidět velký progres a to jak v zajížděných časech tak i stylu jízdy. Na začátku ztrácel desítky sekund na 21 čas a na konci to byly jen sekundy přesněji řečeno do 5 sekund. I jeho řidičský výkon se měnil kdy zatáčky projížděl více plynule a přesně bez zbytečných chyb a stálé se vracení na trati.

Závod z našeho pohledu můžeme hodnotit jako velmi zdařilý i když na můj vkus hodně rychlý.

Libor